Stagiair(e) Communicatie, Social Media & Content Creatie

Per midden maart / april 2021

10 | 02 | 21

Internship position (Dutch speaking): FIBER is per midden maart / april 2021 op zoek naar een Stagiair(e) Communicatie, Social Media & Content Creatie

Door de huidige COVID-19 pandemie is het onzeker wanneer er weer events, festivals en bijeenkomsten kunnen plaatsvinden. Maar als organisatie gaan wij door met een serie mooie culturele projecten; labs, workshops, media content, interviews en de festival 2021 voorbereidingen. Deze moeten allemaal ontwikkeld en verspreid worden onder het publiek. We vinden het belangrijk om jonge professionals ook in deze tijd kansen te bieden om zich verder te ontwikkelen. Wel maakt deze situatie de stage iets anders dan vorige jaren. Er zal voorlopig vanuit huis gewerkt worden, totdat er verbetering is. Maar er is meer dan genoeg te doen!

FIBER is dus op zoek naar een bevlogen stagiair communicatie, met een focus op social media en content creatie. Kan jij onze inhoud via social media laten leven? Weet jij de juiste doelgroepen te bereiken? Schrijf jij graag en heb je een interesse in projecten op het snijvlak van kunst, performances, technologie en ecologie? Wil je werken aan interviews, mini documentaires en de verslagleggingen van onze aankomende artistieke labs? Dan zijn we erg benieuwd naar je! We bieden je nu een kans om mee te werken aan de uitvoer van ons jaarprogramma 2021, waarin veel nieuwe projecten worden gelanceerd.

Functieomschrijving

Je werkt aan de ontwikkeling en uitvoer van de communicatie, social media en content creatie in samenwerking met een klein, maar bevlogen team. Dit houd in:

 • Het schrijven, uitvoeren en beheren van alle social media kanalen. Je vertaalt de inhoud van de programmering naar een social media strategie.
 • Je werkt actief aan content creatie, die gekoppeld is aan onze lab-programmering, partnership projecten en mogelijk al de eerste festival content.
 • Het uitwerken van persberichten, nieuwsbrieven en andere communicatie acties
 • Meewerken aan de voorbereidingen voor een nieuwe FIBER website
 • Het begeleiden van video processen/documentatie, het bijwerken van het media archief en het meewerken aan online presentatie van archiefmateriaal.
 • Meewerken op de lancering van nieuwe events (Studio Visits, Workshops, FIBER Labs en eventuele voorbereidingen op het FIBER Festival)
 • Ondersteunen bij ontwerp en DTP-werk
 • Mogelijke andere werkzaamheden op basis van je vaardigheden en interessegebied

Wij vragen

 • Je volgt een relevante opleiding (digitale cultuur, media, kunst/cultuurwetenschappen, (online) communicatie, journalistiek, etc.) in combinatie met interesse op het gebied van kunst, cultuur, creatieve technologie en elektronische muziek.
 • Je hebt kennis van, en ervaring met social media en een goede taalbeheersing (zowel Nederlands als Engels) in woord en geschrift.
 • Onmisbaar: een actieve werkhouding, enthousiasme, hands-on mentaliteit, flexibiliteit en zelfstandigheid.
 • Je hebt kennis van social media (Facebook (Ads), Insta/FB Stories, LinkedIn, Snapchat, Tiktok), en hebt een basis ervaring met Photoshop, InDesign, WordPress, Mailchimp en video editing software.
 • Iemand die voor 6 maanden beschikbaar is

Wij bieden

 • We bieden je een werkervaring in een jonge culturele organisatie met een nationaal en internationaal netwerk.
 • De kans om actief mee te werken aan de communicatie en content creatie op het snijvlak van kunst, muziek, ecologie en technologie. Je bent vrij om ook ideeën aan te dragen en om interne, externe processen en events naar een hoger niveau te tillen.
 • We bieden je een stagevergoeding van € 180 per maand (en eventuele vergoeding van reiskosten).

Diversiteit & Inclusie

FIBER wil een zo divers mogelijke groep jonge mensen een kans geven om professionele stappen te maken binnen de cultuursector en creatieve industrie. Daarom zijn wij actief op zoek naar, en blij met, sollicitanten met etnische of cultureel diverse achtergronden, verschillende seksuele geaardheden en genders, of mensen met onconventionele carrièrepaden. Mocht deze vacature je erg aanspreken, maar de hierboven gevraagde ervaring of kennis niet helemaal passen, neem dan contact met ons op om te overleggen. We kijken graag samen of er toch een match kan zijn.

Wij werken aan een diverse samenstelling van team en activiteiten. Bij gelijke geschiktheid geven wij de voorkeur aan iemand die de hoeveelheid perspectieven binnen onze organisatie vergroot.

Heb je interesse? Neem contact op!

Interesse? Stuur je CV met een korte sollicitatiebrief (motivatie/ervaring) vóór 6 maart o.v.v. stage Sollicitatie Communicatie 2021 naar: internships@fiber-space.nl Laat ons weten wie je bent, wat je ervaring is en wat je wilt leren. Heb je geschreven stukken beschikbaar, stuur deze dan mee!

Gesprekken vinden plaats in de tweede of derde week van maart, online of in Amsterdam.

Meer over FIBER:
http://www.fiber-space.nl
http://www.fiberfestival.nl